ФИФА започва разследване срещу футболната асоциация на Сърбия, след като нейният

...
ФИФА започва разследване срещу футболната асоциация на Сърбия, след като нейният
Коментари Харесай

Нов скандал на Мондиал 2022

ФИФА стартира разследване срещу футболната асоциация на Сърбия, откакто нейният тим окачи спорно знаме, изобразяващо Косово в съблекалнята си преди загубата на Световното състезание от Бразилия.

Знамето демонстрира силует на Косово, изпълнен със сръбския байрак, с думите „ няма капитулация “. Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година В петък Футболната федерация на Косово (ФФК) подаде тъжба до ФИФА, международната управителна организация на футбола.

В изказване те обявиха: „ Такива актове на национализъм нямат място в спортно събитие и още по-малко в оборудванията, където се организира най-голямото събитие на международния футбол, затова ФФК, като пълноправен член на всички останали членове на ФИФА, изисква от тази институция да предприеме санкционни ограничения против дейности, които насаждат ненавист сред народите и са срещу човешките полезности. Неприемливо е този акт да премине с безмълвие, по тази причина настоятелно пожелаваме ФИФА да ползва прецизно разпоредбите си и да накаже футболната федерация на Сърбия за това нападателно деяние и против полезностите, които футболът предава. “

Министърът на спорта на Косово Хайрула Чеку съобщи, че чака " съответни дейности " от ФИФА против " омразните, ксенофобски и геноцидни послания " на Сърбия. Разследването на ФИФА беше намерено въз основа на член 11 от дисциплинарния кодекс, който е " обидно държание и нарушение на правилата на честната игра " и включва " потребление на спортно събитие за демонстрации от неспортен темперамент ", както и член четири от разпоредбите за Световното състезание през 2022 година, който се отнася до отговорностите на тима на шампионата.

Disgraceful images from locker room, displaying hateful, xenophobic and genocidal messages towards, while exploiting platform.

We expect concrete actions from considering that the
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР